Min sponsor

måndag 27 juni 2011

1 vecka kvar

Midsommar över för iår. Vi var i halmstad och firade med familjerna. god mat och dryck för dom andra, ja jag höll mig ifrån alkoholen då jag mår bättre av det. Midsommar dagen var det jag och några andra pigga grabbar o tjejer som valde att träna på Sportsclub i Halmstad. Kontrasten var ganska stor från gymet och campingen jag passerade på vägen hem. Många där var inte helt pigga om man säjer så.... Men det är klart, jag lyfte vikter på gymet och många försökte sig på att lyfta sin egna kropp från gräset för att ta sig upp efter gårdagens tillställningar, så kontentan är att alla tränar på något sätt?
Nästa vecka är det semester,Florida here we come.......NICE

torsdag 23 juni 2011

Midsommar

En vecka med säljmöte avklarad. 4 dagar i ett konferansrum är inte min grej riktigt men det är bara att gilla läget, bilen fullpackat med matlådor så går det rätt bra ändå. Har lyckats komma iväg på kvällarna för att sköta min träning : -) så allt är under kontroll. Lite roligt när kollegor kommenterar mina matlådor samtidigt som dom håller en kanelbulle i handen.
Jag skrev innan lite om folk på gymet som tränar lite annorlunda ,men kanske rätt???ja skrikarna menar jag, en kille tänjde verkligen på gränserna när han körde i cabelcrossen och lyckades välta den fast den är ordentligt fastsatt i betong golvet, Antagligen är extremt stark eller.........? ja man blir allt lite förvånad.
Nu är det midsommar i halmstad med familjen som gäller. ¨
ha det bäst

söndag 19 juni 2011

ibland ser man inte skogen för alla träd



ja det är ganska sant.det här med dieter inför tävlingar är svårt det vet vi alla och man söker ofta hjälp från någon annan, även i mitt fall är det så, det finns otroligt många kompetenta coacher, ex Joackim batroll, fredrik carlsson, anders lundgren med flera. Det jag menar med rubriken är att i min absoluta närhet så finns det en kille som jag inte visste hade en extremt bra kolln på det här ,plus att han är mycket engagerad och lyssnar av och kollar hela tiden, ja det är guld värt. han ger mig alla verktygen sedan är det upp till mig att andvända dom på rätt sätt, en coach ska ju inte och kan inte göra atletens jobb.



lite skoj med min egen "demon" coach är att vi går mycket långt tillbaka i tiden, ja ända till 80 talet faktiskt då jag var en hyffsad byggare och han en färsk nybörjare som kanske till o med såg upp till min fysik. och nu,,,,ja då styr han upp min diet och träning, ibland så år vi inte helt överens om min träning då han tränar lite smartare än jag och inte bara bombar på men det brukar sluta med att jag får ringa och berätta att han hade fakiskt rätt. på den gamla goda tiden när jag lärde känna honom var vi ett gäng som tränade i en källare i gislaved och gymets namn var GOLDS GYM, vet i fasen om dom hade rätten på namnet? Vi visste egentligen inget om träning men varje pass var ett mindre självmord kan jag lova.

lördag 18 juni 2011

observationer på gymet

Jag har sista tiden börjat lägga märke till en ny träningsmetod på gymet, och det blir fler som kör efter samma princip också. Detta är dock inget jag tror på om jag ska vara helt ärlig då jag har svårt att ta till mig fördelarna med detta koncept. Kortfattat går det ut på att alltid andvända en tyngre vikt än du klarar med ett bra utförande, Speciellt viktigt i hantelpressar har jag sett, efter avslutat set är det tydligen väldigt viktigt att slänga hantlarna i golvet så att hela gymet vibrerar och det låter som någon håller på att bygga ny källare. PLUS, mycket viktigt att skrika under hela setet. jag har svårt att se att detta skulle göra träningen mer effektiv men vad vet jag? Ja alla tränar olika.Jag tror jag kör vidare med mitt gamla upplägg och försöker få kontakt och focusera på tillväxt istället. :-) Ja man ser mycket roligt på cardio bandet efter sina pass, kanske kan man lära sig något?

onsdag 15 juni 2011

Malmö





Igår var jag och tränade i Malmö i samband med kundbesök. Kanon roligt att träffa alla trevliga killar på AA Elit gym. Passade även på att få en ORDENTLIG massage efter passet, Inget skönt men välbehövligt. Tror mycket på massage för att få bort slagg i kroppen.Men den är en lindrig form av tortyr.

idag har jag även testat på den populära sporten löpning.......ja det var kanske inge maraton direkt men en bit kom jag innan pumpen hoppade ur bröstkorgen. OCH efter var det skönt.


har nu testat Gymvaruhusets Pre workout "Brutal" och känner mig mycket nöjd med den. Smakar bra och fungerar som det är tänkt


INNHEHÅLL per dos (25gr)
Beta-Alanin 4 gram
L-Arginin Alfa-ketoglutarat (1:1) 4 gram
Trikreatinmalat 3,75 gram
Kreatinmonohydrat 3,5 gram
L-Citrullinmalat (1:1) 3 gram
Taurin 2 gram
L-Tyrosin 1,5 gram
L- Fenylalanin 1,5 gram
Vitamin C 500 mgMagnesiumcitrat 500 mg
Koffein 200 mg

Övriga ingredienser:
Arom, Aspartam, Citronsyra




söndag 12 juni 2011

Gymvaruhuset







igår kom min leverans från min sponsor gymvaruhuset, TACK. innehållet var isolat prot, whey, bcaa, omega 3, samt preworkout. Nu j-klar blir det fart på gymet. idag är det en välbehövlig vilodag för mig, bara umgås med familjen och ta det lugnt. var uppe tidigt idag och fixade matlådor för dom nästa 9 dagarna, ja det gäller att planera för att nå dom önskade resultaten. hmm ibland är det lite lustigt,,,i mitt jobb som resande säljare är det ganska lätt att vikten sticker iväg då det är mycket sitta still i bilen till nästa kundbesök. det lustiga är att man får ganska ofta kommentarer från kollegor som " att du orkar träna och sköta maten" oftast kommer det en tid när samma kollega tar en åt sidan och säger, du,,,,hur ska jag göra för att komma i form, du vet ,man har ju gått upp en hel del nu" Kanske är min väg den bättre då och försöka balansera formen så man slipper vakna en morgon och känna " det här går inte" mår inte bra nu! ja vem vet. Det enda vi vet är dock att hur du mår och ser ut i kroppen är oftast beroende på hur du tar hand om dig, Med vissa untantag. Sjukdom är svårt att styra över.





Nej, nu är det ut till solen som gäller.





må bäst och ta hand om dig

fredag 10 juni 2011

åska o regn

Ja nu har det blivit svensk sommar igen , regn och åska.....nej så farligt är det inte, vi har haft en riktigt skön tid med värme ett tag så det så, idag ska jag iväg på en radio intervju här i växjö och berätta lite om hur min träning och kost ser ut, Kul att folk börjar intressera sig för kropp och hälsa och inte bara tycker att det verkar jobbigt och trist. efteråt är det gymet som gäller för att bra ryggpass, jo så är det bestämt, bra blir det. ikväll blir det dock en förändring för mig.......ingen älskad pizza :( men istället lite ryggbiff. inte helt fel. semestern börjar närma sig och det känns ju rätt trevligt faktiskt. vi kommer få mycket värme det kan jag lova.men det tar en stund att ta sig dit men det är det värt.

söndag 5 juni 2011

Halmstad/ Vin/knäböj.

Hemma i Växjö efter en helg i Halmstad. Mycket vila och träning så klart. Var och tränade på SportsClub i Halmstad som ägs Av Duktiga Micke Nylander. Alltid kul och motivarande att träna på bra gym runt om i Sverige. Kan rekommendera sommargäster i Halmstad att besöka Gymet för ett pass.
Såg förresten i veckan en rolig sak,,,,En kille på gymet som tränar ganska hårt gick omkring med en Systembolags kasse som han öppnade och drack något ut under hela passet, Klart man blev lite fundersam...Klart alkohol ökar kanske pumpen men utförandet borde bli lite vingligt i slutet av passet. Måste erkänna att jag blev lite besviken när jag efter mycket spanande såg att det var en vanlig protte drink han sippade på. Hade varit en bra historia annars. Men skämt åsida, Långt bak i tiden hade vi en kille som bestämde sig för att testa att dricka vin under passet för att få bra pump. Jag man kan säga att det urartade, 1 vinare innan passet i omklädningsrummet och sedan ut med ytterligare 1 vinare i handen för att köra ett benpass. Ja det var mycket underhållande för oss andra på gymet men kanske inte så effektivt. Men jag har nog aldrig sett någon vara så glad under ett tungt set knäböj som killen var. Detta är faktiskt en helt sann historia, därför vill jag inte nämna namnet på den creativa killen.
nej. nu är det time för ut i solen.

torsdag 2 juni 2011

Helg

Lite extra ledigt är aldrig fel : ) har varit en mycket bra vecka. Ny sponsor Gymvaruhuset, Träffat mina vänner Anders och Mia i Jönköping samt Björn Albinsson som såg mycket bra ut "som vanligt". Igår hade vi diet afton och grillade 5% nöttkött och grönsaker. Jag passade även på att Bjuda hem Viktor som är en av dom nya deltagarna i Talangjakten 2011 för att visa honom hur gott man kan äta på en diet. Vi hade en mycket trevlig kväll med en sambo som nu är helt övertygad om att vi inte tänker som dom flesta andra, vet inte om det är positivt eller negativt ..... :) . Hursomhelst bara man trivs med det man gör så är det oftast rätt.Träning kan verligen skapa debat och man blir aldrig fullärd och det är det som är en del av tjusningen.
ikväll åker vi till halmstad för att hälsa på mina föräldrar. Blir även ett pass på Micke nylanders gym.
nej nu ska jag ut och njuta i solen innan det är dax för hälsostudion.